Cenové podmínky   Technické podmínky   Terminologie     Klasifikace     Kontakty

TP 801-1 Běžné stavební konstrukce


64 – Osazování výplní otvorů

Osazování rámů okenních ocelových na jakoukoliv maltu

Osazováním rámů okenních ocelových na jakoukoliv maltu se rozumí osazování rámů okenních ocelových bez sdružených dveří nebo se sdruženými dveřmi a osazování oken pevných bez křídel. Obsahem standardu je osazení zárubně na střed kóty, vypodložení , vyvážení, zajištění proti posunutí, kontrola svisle a vodorovně, osazení sloupku pro upevnění zárubní, podklínování sloupků, odstranění sloupků, odstranění dalšího m sloupku, provázání sloupku, zabetonování prahu, osazení špalíků nebo latí pro dřevěný práh, obezdění zárubně dodatečně do šíře 150 mm, hrubé očištění zárubně, TM vodorovně. Obsahem standardu není dodávka rámů. Popis standardu musí vymezit plochu osazovaných rámů.

Osazování rámů na jakoukoliv cementovou maltu osazovacích a okenních dřevěných

Osazováním rámů osazovacích (slepých) a okenních dřevěných se rozumí osazování rámů osazovacích dřevěných nebo ocelových, osazování rámů dřevěných pro okna s křídly jednoduchými i zdvojenými, bez sdružených dveří nebo se sdruženými dveřmi a osazování rámů okenních dřevěných pro špaletová okna dvojitá bez sdružených dveří nebo se sdruženými dveřmi. Obsahem standardu je osazení rámu na střed kóty, vypodložení, vyvážení a zajištění proti posunutí, připevnění lavičníky včetně vydlabání pod lavičníky, kontrola svisle a vodorovně, přišroubování rámů k lavičníku vruty, podezdění rámu jednou řadou, zaomítnutí spáry kolem rámu, hrubé očištění rámů, TM vodorovně. Obsahem standardu není dodávka rámů. Popis standardu musí vymezit plochu osazovaných rámů.

Těsnění spár otvorových prvků PU pěnou

Těsněním spár otvorových prvků PU pěnou se rozumí vypěnění spár mezi rámem osazovaných prvků a konstrukcí. Obsahem standardu je i očištění utěsňovaných spár a ořezání přebytečné pěny po vypěnění.

Pouzdro pro posuvné dveře

Pouzdrem pro posuvné dveře se rozumí se rozumí dodávka a osazení pouzdra pro dveře jednostranné nebo protilehlé, zabudovaného do zdiva nebo SDK. Obsahem standardu je i v případě osazení do cihlové zdi zakotvení pouzdra do otvoru montážní pěnou nebo maltou a potažení pouzdra armovací sítí, v případě osazení do sádrokartonové příčky ukotvení pouzdra k nosné konstrukci příčky pomocí vrutů M 2 x 20 a zavěšení dveří (překrytí sítě omítkou a obklad pouzdra sádrokartonovými deskami nejsou součástí této položky). Popis standardu musí vymezit druh a rozměry osazovaného pouzdra a druh konstrukce do které se bude pouzdro osazovat.

Osazování zárubní nebo rámů dveřních ocelových lisovaných i z úhelníků bez dveřních křídel na jakoukoliv cementovou maltu s vybetonováním prahu v zárubni a s osazením špalíků nebo latí pro dřevěný práh

Osazováním zárubní dveřních ocelových se rozumí osazování zárubní nebo rámů dveřních ocelových lisovaných i z úhelníků bez dveřních křídel na jakoukoliv cementovou maltu, dále pak osazování zárubní a rámů do stěn z prefa dílců, které se provádí současně nebo bezprostředně po osazení stěnových dílců a osazení ocelových rámů na maltu určených pro zasklívání sklem profilovaným (Copilit apod.). Platí i pro konstrukce zděné nad 150 mm tloušťky, kde se osazování provádí převážně až po jejich vyzdění. Položka kryje vybetonování nadvýšeného prahu u balkónových dveří. Obsahem standardu je osazení zárubně na střed kóty, vypodložení , vyvážení, zajištění proti posunutí, kontrola svisle a vodorovně, osazení sloupku pro upevnění zárubní, podklínování sloupků, odstranění sloupků, odstranění dalšího m sloupku, provázání sloupku, zabetonování prahu, osazení špalíků nebo latí, hrubé očištění, TM vodorovně ( platí pro jakýkoliv způsob provádění např. bodovým přivařením k výztuži, uklínováním, zalitím pracen apod.). Popis standardu musí vymezit druh, povrchovou úpravu a rozměr osazovaných zárubní a druh konstrukce do které se bude zárubeň osazovat.

Osazování ocelových úhelníkových rámů s dveřními křídly na jakoukoliv cementovou maltu

Osazováním ocelových úhelníkových rámů s dveřními křídly na jakoukoliv cementovou maltu se rozumí osazování ocelových úhelníkových rámů s dveřními křídly do příček a do stěn z prefa dílců např. pórobetonových (siporex) nebo sesazovaných, které se provádí současně nebo bezprostředně po osazení stěnových dílců; podobně platí u konstrukcí zděných nad 15 cm tloušťky, kde se osazování provádí převážně až po jejich vyzdění. Obsahem standardu je osazení zárubně na střed kóty, vypodložení , vyvážení, zajištění proti posunutí, kontrola svisle a vodorovně, osazení sloupku pro upevnění zárubní, podklínování sloupků, odstranění sloupků, odstranění dalšího m sloupku, provázání sloupku, zabetonování prahu, osazení špalíků nebo latí, obezdění zárubně dodatečně do šíře 150 mm, hrubé očištění, TM vodorovně ( platí pro jakýkoliv způsob provádění např. bodovým přivařením k výztuži, uklínováním, zalitím pracen apod.). Popis standardu musí vymezit materiál, povrchovou úpravu a rozměry rámu a druh konstrukce do které se bude rám osazovat.

Osazování ocelových zárubní protipožárních a protiplynových dveří

Osazováním ocelových zárubní protipožárních a protiplynových dveří se rozumí osazování ocelových zárubní protipožárních a protiplynových dveří bez nebo včetně dveřních křídel do vynechaných otvorů, s obetonováním. Obsahem standardu je i manipulační doprava a kotvení zárubně do zdiva jakýmkoliv způsobem provedení např. uklínováním, přivařením k obnažené výztuži, se zalitím resp. zabetonováním, včetně bednění. Popis standardu musí vymezit typ, povrchovou úpravu, požární odolnost a rozměry zárubní.

Osazování zárubní nebo rámů dveřních dřevěných

Osazováním zárubní nebo rámů dveřních dřevěných se rozumí osazování zárubní nebo rámů dveřních dřevěných hrubých, hoblovaných i leštěných, měkkých i tvrdých, na jakoukoliv cementovou maltu. Obsahem standardu je i kotvení zárubní a rámů do zdiva a platí pro jakýkoliv způsob provádění (např. bodovým přivařením pracen k výztuži, uklínováním, zalitím pracen apod.) a osazování zárubní a rámů do stěn z dílců, např. pórobetonových nebo sesazovaných, které se provádí současně anebo bezprostředně po osazení stěnových dílců; obdobně platí u konstrukcí zděných přes 15 cm tloušťky, kde osazování lze provádět i po jejich vyzdění. Popis standardu musí vymezit druh dřeva, povrchovou úpravu a rozměr osazovaných zárubní a druh konstrukce do které se bude zárubeň osazovat.

Osazení okapnic keramických

Osazením okapnic keramických se rozumí osazení okapnic keramických různých rozměrů na jakoukoliv cementovou maltu. Obsahem standardu je očištění podkladu pod okapnice, navlhčení podkladu vodou, osazení výškových latí, rozprostření cementové malty, vyrovnání latí, vytáhnutí latí a jejich očištění, navlhčení podkladu, poprášení cementem, osazení okapnic do patřičné úrovně, urovnání a přiklepnutí, zalití spár, řezání okapnic, začištění omítky okolo okapnic, očištění okapnic a TM nošením. Popis standardu musí vymezit druh a rozměry okapnic.

Osazování parapetních desek železobetonových a teracových

Osazováním parapetních desek železobetonových a teracových se rozumí osazování parapetních desek železobetonových leštěných a teracových na jakoukoliv cementovou maltu.
Obsahem standardu je očištění podkladu pod desku, navlhčení podkladu vodou, osazení výškových latí, rozprostření cementové malty, vyrovnání latí, vytáhnutí latí a jejich očištění, navlhčení podkladu, poprášení cementem, osazení desky do patřičné úrovně, začištění omítky okolo desky, očištění desky a TM nošením. Popis standardu musí vymezit druh a rozměry parapetních desek.

Osazování parapetních desek dřevěných

Osazováním parapetních desek dřevěných se rozumí osazování parapetních desek dřevěných na jakoukoliv cementovou maltu. Obsahem standardu je vysekání rýhy pro drát, očištění podkladu pod desku, navlhčení podkladu vodou, osazení výškových latí, rozprostření cementové malty, vyrovnání latí, vytáhnutí latí a jejich očištění, navlhčení podkladu, poprášení cementem, osazení desky do patřičné úrovně, připevnění parapetní desky drátem, začištění omítky okolo desky, očištění desky a TM nošením. Popis standardu musí vymezit druh a rozměry parapetních desek.

Osazování parapetních desek z plastických hmot

Osazováním parapetních desek z plastických hmot se rozumí osazování parapetních desek z plastických a poloplastických hmot na jakoukoliv cementovou maltu. Obsahem standardu je vysekání rýhy pro drát, očištění podkladu pod desku, navlhčení podkladu vodou, osazení výškových latí, rozprostření cementové malty, vyrovnání latí, vytáhnutí latí a jejich očištění, navlhčení podkladu, poprášení cementem, osazení desky do patřičné úrovně, připevnění parapetní desky drátem, začištění omítky okolo desky, očištění desky a TM nošením. Popis standardu musí vymezit druh a rozměry parapetních desek.

© RTS, a. s. | Lazaretní | 615 00